Dana

donderdag 29 december 2016

“Mijn geloof speelt een grote rol in het geluk in mijn leven. Als er wat naars gebeurt geeft het me richting. Ik weet dat ik in goede handen ben bij God en dat trieste gebeurtenissen er ook bij horen; dat dempt het verdriet. Tegelijk zorgt mijn geloof er ook voor dat ik al het goede wat op mijn pad komt niet vanzelfsprekend vind, maar er dankbaar voor ben. Iets moois is geen toeval, het is me door God gegeven.”

Janine

donderdag 22 december 2016

“Het is voor mijn geluk van belang om dingen van harte te doen. Idealen komen vanuit jezelf en dat betekent voor mij ook dat ik een ander niet wil opleggen wat voor mij belangrijk is. Ik probeer ook niet te oordelen als iemand een andere mening heeft. We zien nu in de wereld hele extreme voorbeelden van meningsverschillen, maar ook gewoon op verjaardagsfeestjes kan het voorkomen dat het botst. Dan kom je iemand tegen die een heel andere mening heeft en denk je: ‘daar kan ik niks mee, of daar wil ik niks mee te maken hebben.’ Dat is menselijk, maar ik probeer het toch los te laten. Het is belangrijk om te accepteren dat er mensen zijn die anders in het leven staan; niet alles loopt nu eenmaal zoals je zou wensen. Ik vind het de kunst om te balanceren tussen enerzijds hard werken en je idealen nastreven, maar anderzijds op een gegeven ogenblik te kunnen zeggen: ‘ik heb mijn best gedaan’, en er dan vrede mee hebben.

Ivo

donderdag 15 december 2016


 “Geluk zit voor mij vooral in weten dat er mensen zijn om op terug te vallen; dat je niet alleen in de wereld staat. Maar ik denk eigenlijk niet over geluk na. Als ik ongelukkig zou zijn zou ik wel nadenken over wat me gelukkiger zou maken, maar als je zelf denkt dat je gelukkig bent hoef je daar niet verder over na te denken. Het is gewoon goed dan.”

Chiara

donderdag 8 december 2016


“Sinds mijn zevende zit ik bij scouting en op dit moment geef ik leiding aan een groep meiden tussen de elf en veertien jaar oud. Echte pubers. Ik vind het fijn een bijdrage te kunnen leveren aan hun zelfstandigheid en vooruitgang, en ze ook te leren dat je best wat mag doen voor een ander. Maar niet alleen dat; er is zoveel variatie in onze activiteiten dat iedereen wel ergens in uitblinkt. Ik kan me voorstellen dat het bijvoorbeeld in een voetbalteam lastig is als je niet zo talentvol bent, omdat je teamgenootjes het niet leuk vinden om minder goed te presteren. Bij scouting ben je in het ene onderdeel misschien de slechtste, maar in het andere ben je de beste. Iedereen krijgt complimentjes. Als je er zo over nadenkt is dat echt mooi.”

Willy

donderdag 1 december 2016


“Ik ben vrijwilliger bij het Sociaal Kernteam Elst. Elke donderdagavond koken wij hier met vrijwilligers voor ongeveer dertig man, daarna is er van zeven tot acht spreekuur. Omdat ik hier geboren en getogen ben kan ik wat makkelijker dan de professionals dingen regelen; ik heb zo’n groot netwerk. Zo zorgde ik er laatst voor dat er bij een oudere meneer nu een tuinman komt. In zulke situaties wijs ik mensen ook gelijk op het eetcafé. We proberen zo te voorkomen dat iemand in een sociaal isolement raakt, want als je de verhalen hoort bij huisbezoeken dan is de eenzaamheid soms groot. We proberen onder andere via het eetcafé toch weer een beetje geluk te brengen bij de mensen.”